sreda, 24. novembar 2021.

Počela obnova sportskih terena u školama

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas Pravno-birotehničku školu „Dimitrije Davidović” u Tošinom bunaru, gde su u toku radovi na sanaciji sportskih terena i fasade, kao i arhitektonsko-građevinski radovi u unutrašnjosti škole, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Investiciju vrednu 7,4 miliona dinara finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. 

– Prošle godine smo započeli rekonstrukciju fiskulturnih sala. Cilj je da nastavimo sa obnovom spoljnih sportskih terena, kako bismo deci obezbedili bolje uslove za što više fizičkih aktivnosti neophodnih za njihov pravilan razvoj – rekao je Gak prilikom obilaska radova.

On je istakao da je u toku i sanacija sportskog terena i u Tehničkoj školi u Železniku i da je u planu da ove terene dobije bar desetak škola u narednoj godini. 

– U toku je definisanje investicionog plana za škole u 2021. Osim velikih rekonstrukcija škola koje su najzahtevnije, i vremenski i finansijski, ali su neophodne, paralelno ćemo raditi i parcijalne sanacije, što objekata što terena, kako bismo u svim školama obnovili sve što je dotrajalo – rekao je Gak.

Pravno-birotehnička škola „Dimitrije Davidović” je osnovana u julu 1960. godine. Školu pohađa oko 1.100 učenika. U dve zgrade nalazi se 13 učionica, dva kabineta za daktilografiju, jedan kabinet za računarstvo i informatiku opremljen najnovijim računarima, biblioteka, đački klub, administrativne prostorije, a tu je i veliko dvorište sa sportskim terenima za košarku, rukomet i fudbal.