petak, 26. novembar 2021.

Sednica Skupštine grada u ponedeljak, 29. novembra

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je sednicu Skupštine grada za ponedeljak, 29. novembar, u 10 časova u Velikoj sali zgrade Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

Na dnevnom redu sednice biće Predlog zaključka o ispravci Odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda, Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Beograda za 2021. godinu, Predlog odluke o dodeli naziva ulica na teritoriji gradskih opština Savski venac, Zvezdara, Voždovac, Zemun, Palilula, Rakovica i Novi Beograd. 

Pred odbornicima je i Predlog odluke o dopuni Odluke o visini stope rasta poreza na imovinu, Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu, Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2021. godinu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih površina i rekreacionih površina, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju sistema javnih bicikala na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda i Predlog odluke o proglašenju spomenika prirode Miocenski sprud „Tašmajdan”.

Sednica Skupštine Beograda biće održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.