ponedeljak, 29. novembar 2021.

Nikodijević: Bez povećanja poreza na imovinu za 2022. godinu

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević najavio je da je danas na dnevnom redu sednice gradskog parlamenta, između ostalog, predlog odluke kojom je predviđeno da stope poreza na imovinu za 2022. godinu ne mogu biti veće nego u ovoj godini. 

Pored toga, jedna od tačaka pred odbornicima danas je i dodela naziva pojedinim gradskim ulicama.

– Danas na sednici, prvi put posle više od pola veka, Beograd će na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića dobiti ulicu koja će nositi naziv Obala jasenovačkih žrtava. Ona će se nalaziti na levoj obali Save, od Gazele do Brankovog mosta. Tako ćemo prvi put u Beogradu dati ime nekom delu grada po stradalnicima u Jasenovcu, što će biti simbol stradanja srpskog i jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj – rekao je – Nikodijević za TV Vesti.

On je najavio i poboljšanje uslova rada taksi-prevoznika jer, kako je rekao, u Beogradu postoji više od 6.000 registrovanih taksi-vozila i postoje velika taksi-stajališta koja nisu adekvatno opremljena komunalnom infrastrukturom. 

– Tamo gde bude moguće biće postavljeni montažni objekti koji će, pre svega, služiti ljudima koji rade na taksi-stanicama da mogu da imaju određenu vrstu komfora, prostorije i mokri čvor – rekao je Nikodijević.

On je najavio vrlo brzo i novu sednicu gradskog parlamenta na kojoj će na dnevnom redu biti nacrt budžeta grada za 2022. godinu.