četvrtak, 2. decembar 2021.

Vesić: Predlozi građana o projektima koji se finansiraju iz budžeta do 8. decembra

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je sve Beograđanke i Beograđane da daju svoje predloge o tome šta treba da se finansira iz budžeta Grada Beograda i podsetio da javna rasprava traje do srede, 8. decembra. 

On je za TV Pink naglasio da je budžet za 2022. godinu rekordan i da iznosi jednu milijardu i 360 miliona evra, odnosno više od 150 milijardi dinara. 

– Pozivam sve građane da iskoriste priliku da glasaju i daju svoje predloge. Do juče smo dobili više od pet hiljada predloga građana o tome šta žele da uradimo sa ovim budžetom. Od 8. do 15. decembra razmotrićemo njihove predloge, kako bismo oko 20. decembra usvojili budžet – rekao je Vesić.

On je podsetio da je Grad prošle godine dobio mnogo dobrih predloga od građana i da je mnogo toga i realizovano ili se realizuje, kao što je na primer rekonstrukcija Omladinskog pozorišta „Dadov”. 

– Na ovaj način nastavljamo i ove godine. Pozivamo građane da učestvuju u kreiranju budžeta, jer oni imaju pravo da ukažu na to gde da se njihove pare troše. Tako zajednički naš Beograd činimo boljim mestom za život – zaključio je Vesić.