četvrtak, 2. decembar 2021.

Gradonačelnik Radojičić: Pažljivo pratimo situaciju na terenu u Obrenovcu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je u Obrenovcu da je požar koji je izbio na poslednjem spratu Kineskog tržnog centra za sada pod kontrolom, te da će Grad Beograd nastaviti da prati situaciju na terenu.

On je za TV Prva naglasio da se još ne zna da li ima žrtava.

– Povređeno je šestoro ljudi, od kojih su troje vatrogasaci i troje koji su bili u tom prostoru. Koliko sam obavešten, ne radi se o težim povredama. Na terenu je 25 vatrogasnih vozila, 21 cisterna javnih komunalnih preduzeća Grada Beograda i 55 vatrogasaca, koji stručno i požrtvovano rade na gašenju ovog požara. Ipak prevencija od požara i poštovanje mera bezbednosti su na prvom mestu – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je zahvalio vatrogascima koji vredno rade na gašenju požara i ostalim gradskim službama koje su brzo izašle na teren i efikasno reagovale. On je apelovao na sugrađane koji žive u delovima prema kojima ide dim da budu u svojim domovima, ostanu pribrani, slušaju policiju i ne izlaze dok se požar potpuno ne ugasi.

– Moramo da vodimo računa o ljudskim životima, ljudima koji u ovakvim situacijama mogu da izgube život ili se povrede. Ove stvari se jednostavno ne smeju dešavati – rekao je Radojičić i istakao da je dobru saradnja između Grada Beograda i vatrogasnih službi.