utorak, 18. januar 2022.

Goran Vesić obišao mesto nesreće na pijaci „Stari Merkator”

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas pijacu „Stari Merkator” unutar koje se obrušila oplata od ventilacije. On je tom prilikom precizirao da su četiri osobe povređene i zahvalio Hitnoj pomoći, vatrogascima i svima na brzoj intervenciji i spasavanju ljudi. 

– Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace” imaće obavezu da stupi u kontakt s porodicama povređenih kako bi im pomoglo. Svim povređenima biće isplaćena odšteta bez odlaska na sud jer je reč o zakupcima koji su bili na svom radnom mestu. Sačekaćemo istragu Policije i Sektora za vanredne situacije kao bismo saznali detalje, a nakon toga videćemo da li postoji osnov za pokretanje postupka kada je reč o odgovornosti. Ne mogu unapred o tome da govorim. Najvažnije je da su ljudi zbrinuti, da su dobili adekvatnu medicinsku pomoć i da niko nije poginuo – rekao je Vesić. 

Vesić je podsetio da je ovaj objekat star i da nije sređivan otkad je napravljen. 

– Čuo sam se s ljudima iz Urgentnog centra koji su me obavestili da niko nije životno ugrožen, što je najvažnije. Jedna osoba je teže povređena – zadobila je prelom ruke i posekotine, a ostale su lakše povređene – istakao je zamenik gradonačelnika.