petak, 21. januar 2022.

Jednokratna novčana pomoć za zdravstvene radnike u ustanovama socijalne zaštite

Na današnjoj sednici Gradskog veća Grada Beograda usvojen je Zaključak o davanju saglasnosti Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da se zdravstvenim radnicima u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, čije se radno angažovanje finansira sredstvima Grada Beograda, isplati jednokratna novčana pomoć u visini od 10.000 dinara po zaposlenom zdravstvenom radniku.

– Imajući na umu zalaganje zaposlenih zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite u sprečavanju pojave, širenja i u suzbijanju zarazne bolesti kovid-19, izazvane virusom SARSCoV-2, doneli smo zaključak kojim se omogućava da i zaposleni zdravstveni radnici u ustanovama socijalne zaštite, čiji je osnivač Grad Beograd, dobiju novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara. Svesni smo značaja koje ustanove socijalne zaštite imaju u našem društvu, zato će se i nastaviti sa ulaganjima u sistem socijalne zaštite, najpre poboljšavanjem uslova rada, samih objekata, ali i materijalnog položaja zaposlenih. Ovo je jedan od načina da im zahvalimo za sve ono što rade jer bez njih ovaj sistem ne bi bio moguć – izjavio je za Beoinfo zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 

Napominjemo da je Zaključkom Vlade Republike Srbije preporučeno svim jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije da obezbede isplatu jednokratne novčane pomoći u visini od 10.000 dinara po zdravstvenom radniku u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave. S tim u vezi, Grad Beograd je odmah doneo odgovarajuće akte kako bi se ova pomoć omogućila zaposlenima. 

– U ovo vreme izazova, kada se Beograd suočava sa pandemijom, zaposleni su pokretači socijalne zaštite u Beogradu. Oni svakodnevno brinu o ljudima, pomažu im, a na prvom mestu im je zdravlje korisnika, pogotovo kad je reč o zdravstvenim radnicima iz naših ustanova. Novac će dobiti 45 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika. Jednokratna pomoć koju će dobiti ne može im nadoknaditi sav trud, ljubav i požrtvovanje koje ovaj posao zahteva, ali Grad Beograd je tu za njih i trudićemo se da položaj radnika i nadoknada za sve budu znatno bolji – rekla je tim povodom gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.