utorak, 1. mart 2022.

Planirani radovi preduzeća „Zelenilo – Beograd”

JKP „Zelenilo – Beograd” sutra će ukloniti suva stabla sa tri lokacije, a potom na tim mestima zasaditi nova, saopšteno je iz ovoj javnog komunalnog preduzeća.

Kako se navodi, stabla lipe u Francuskoj ulici između brojeva 9 i 11 biće odsečena po rešenju komunalnog inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Beograda. U Mačvanskoj ulici kod broja 13 planirana je seča potpuno suvog stabla lipe, dok je u Mileševskoj broj 7 planirana seča suvog stabla javora.

Po završenoj intervenciji, drvna masa biće uklonjena i odvezena.

Ovi radovi se sprovode u skladu sa članom 15. Odluke o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, po kojoj je preduzeće dužno da sa javne zelene površine, prema godišnjem programu, uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje i sl), oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i slično, kao i da primenjuju redovne mere nege, navodi se u saopštenju.