četvrtak, 12. maj 2022.

Vesić: Beograd je sportska prestonica ovog dela Evrope

Za sedam dana Beograd će biti prepun stranaca jer očekujemo 18.000 gostiju iz inostranstva na Fajnal foru i samo na tom sportskom događaju očekujemo zaradu od 25 miliona evra, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Jutjub kanalu u rubrici „Uživo – Kafa sa Vesićem”.

On je podsetio da pre Fajnal fora glavni grad Srbije u nedelju očekuje i održavanje Beogradskog maratona i u razgovoru sa Darkom Habušom, direktorom Beogradskog maratona, podsetio da je 1997. godine bio predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije. 

– To je bio 10. maraton po redu, a ove godine će se trčati 35. trka. Darko Habuš i njegov tim rade veliku stvar za Beograd, jer naš grad čine kako investicije, zgrade i bulevari, ali i njegov duh, kulturni i sportski događaji. Maraton u Beogradu ima tradiciju od 35 godina, a mi ćemo nastojati da mu dodamo još sadržaja kako bi bio još masovniji. Dakle, ova i sledeća nedelja u Beogradu će biti u znaku sporta, tu su Beogradski maraton u nedelju i Fajnal for od četvrtka i to je najbolji dokaz da je Beograd i sportska prestonica ovog dela Evrope – rekao je Vesić, pozvavši Beograđane da u što većem broju učestvuju u „Trci zadovoljstva” na dva i po kilometara. 

Habuš je istakao da je sve spremno za održavanje Beogradskog maratona i da je start trke zbog nepovoljnijeg vremena predviđen za osam sati ujutro.

– Ovog puta maraton smo pomerili na 15. maj jer se međunarodni sportski događaji ne planiraju na velike praznike, a imali smo i nepovoljniju epidemiološku situaciju. Već u petak se predviđa temperatura od tridesetak stepeni, te smo smatrali da je ipak bolje da trka počne ranije kako bi učesnicima bilo lakše. Očekujemo 6.700 takmičara, od kojih 1.200 stranih trkača, a među njima su Etiopljani i Kenijci kao glavni favoriti. Verujem da će u „Trci zadovoljstva” učešće biti takođe masovno i očekujemo oko 10.000 ljudi koji će promovisati zdrav život. Hoteli su puni, očekujemo i dobru zaradu za grad i želimo da vam zahvalimo za svu podršku koju nam pruža Grad Beograd – kazao je Darko Habuš.