sreda, 18. maj 2022.

Rekonstrukcije škola i vrtića i tokom leta

Tokom leta u deset škola i deset vrtića izvodiće se radovi za koje je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio oko 308 miliona dinara, izjavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

On je za „Večernje novosti” potvrdio da se u beogradskim školama i vrtićima uveliko radi, ali i da će majstori na gradilištima ostati i tokom letnjeg raspusta.

– Beograd nikada nije imao više investicija u obrazovnim ustanovama u odnosu na to koliko ih je imao u proteklih nekoliko godina – rekao je Gak.

On je precizirao da će u ovih deset škola, koje će biti rekonstruisane na leto, biti uloženo 174,9 miliona dinara, dok je za deset vrtićkih objekata planirano 134 miliona dinara.

– U ovim objektima biće sanirane fasade, krovovi, mokri čvorovi, zamenjena stolarija, uređena dvorišta. Majstori će se „useliti” u Srednju školu Barajevo, Tehničku školu Obrenovac, Gimnaziju „Sveti Sava”, Baletsku školu „Lujo Davičo”, Srednju školu Grocka i mnoge druge – naveo je Gak.

Dodao je i da su predškolske ustanove u Rakovici, Lazarevcu, Grockoj, Čukarici i Starom gradu spremne za početak radova.

– Najveće promene desiće se u vrtiću „Kraljica Marija” na Savskom vencu i vrtiću „Ljolja” na Voždovcu gde će biti rekonstruisani kompletni objekti za čiju je obnovu namenjeno oko 62,9 miliona dinara. Moj cilj je da ne bude škole i vrtića u kojoj majstora i radova nije bilo. Dugo se ovoliko nije ulagalo, škole i vrtići su bili zapušteni i zaista sam zadovoljan rezultatom koji smo postigli za samo pet godina – zaključio je Gak.