sreda, 18. maj 2022.

Donacija Doma omladine Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”

Član Gradskog veća Fadilj Eminović i pomoćnik sekretara Sekretarijata za kulturu Andrija Bojanić obišli su danas Školu za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” u Zemunu i tom prilikom uručili pojačalo za potrebe školskog orkestra, donaciju Doma omladine.

– Muzika je vid socijalizacije dece sa oštećenim vidom, a takođe i jedan od načina da se istaknu i pokažu svoj talenat – izjavio je Eminović i dodao da je i sam imao priliku da sluša nastup školskog orkestra.

Direktorka Škole za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” Jelena Vukić zahvalila je na poklonu u ime škole i članova koji su deo školskog orkestra.

– Naši učenici postižu neverovatne rezultate na muzičkim festivalima, a njihov trud i talenat će uz novo pojačalo svakako doći do izražaja i dati im motivaciju za sledeća planirana angažovanja – rekla je direktorka.

Vođa orkestra, učenik drugog razreda srednje škole, rekao je da je pojačalo došlo u najboljem trenutku i da zahvaljujući probama i nastupima uspevaju da zaborave na teške školske zadatke.