četvrtak, 26. maj 2022.

Gradonačelnik Radojičić s ambasadorkom Švedske otvorio „AVA šoping park”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je zajedno s ambasadorkom Švedske Anikom Ben David svečano otvorio novi šoping centar u Beogradu – „AVA park”, koji se nalazi nedaleko od Robne kuće „Ikea” u Bubanj potoku, čija je i investicija. Ovaj objekat prostire se na više od dvadeset devet hiljada kvadratnih metara i u njemu je zastupljeno više od 35 domaćih i internacionalnih brendova.

Radojičić je tom prilikom istakao da je ovo jedan od veoma bitnih projekata za Beograd.

– Građani Beograda, ali i ljudi koji su na proputovanju kroz Srbiju moći će da svrate u ovaj veliki šoping prostor, da kupuju i prijatno provedu vreme u lepom okruženju. Dodatno je važno i to što je obezbeđeno 400 novih radnih mesta. Zahvaljujući doprinosima koji se plaćaju na plate zaposlenih, veći će biti i budžet Grada, tako da nova radna mesta direktno ili indirektno utiču na nove infrastrukturne projekte. Na ovaj način se zatvara krug, a kao rezultat realizacije ovakvih projekata Beograđani dobijaju bolji kvalitet života – naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao važnost zajedničkog rada na različitim projektima sa švedskim partnerima, firmama, kao i ambasadom ove države.

– Švedski partneri imaju impresivan sistem vrednosti u poslovanju, od kvaliteta proizvoda do organizacije posla i realizacije projekata. Kada je 2017. godine „Ikea” došla u Beograd, to je mnogo značilo za imidž našeg glavnog grada, a broj od deset miliona posetilaca pokazuje da je to bio izvanredan poslovni projekat – kazao je Radojičić.

On je naročito pohvalio koncept brige o ekologiji, koji „Ikea” od početka svog poslovanja „diktira”.

– Sve poruke koje se tiču reciklaže i separacije otpada, a na kojima „Ikea” insistira, služe kao model, kao primer Beogradu. Odgovoran pristup energiji i proizvodnji je takođe aspekt o kojem možemo da učimo od naših švedskih partnera – naglasio je Radojičić.

Ambasadorka Anika Ben David je istakla da je kompanija „Ikea” veoma značajna za ekonomski razvoj kako Beograda tako i Srbije.

– „Ikea” je posvećena unapređenju kvaliteta života svih ljudi. Ambasada Švedske ima veoma dobru saradnju i s ovom kompanijom i sa Gradom Beogradom. Projekte koje realizujemo, a među njima je i projekat „Drvo za Beograd” koji je inicirao gradonačelnik Beograda, veoma su dobri. Pomenula bih još borbu za socijalnu odgovornost, borbu protiv diskriminacije, kao i učešće u cirkularnoj ekonomiji. Naravno, očekujem da ćemo ovako dobru saradnju nastaviti i u budućnosti – rekla je Anika Ben David.

Gradonačelnik je na kraju čestitao svima koji su učestvovali u brzoj realizaciji ovog projekta.

– Još jednom hvala i velike pohvale svima koji su uzeli učešće u još jednom značajnom projektu za Beograd. Takođe, pozvao bih sve Beograđane i goste glavnog grada da posete novi šoping centar – zaključio je gradonačelnik Radojičić.