petak, 17. jun 2022.

Vesić: Bolji prevoz za Radiofar

Na zahtev građana naselja Radiofar, od ponedeljka, 20. juna, pojačane će biti linije gradskog prevoza prema ovom naselju, rekao je gostujući u jutarnjem programu Studija B zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Naselje Radiofar je povezano sa Novim Beogradom linijom 613 (Novi Beograd /Paviljoni/ – naselje Radiofar) na kojoj saobraća trenutno jedno minibus vozilo radnim danom i subotom na svakih 90 minuta. Prvi polazak je u 5.30, a poslednji u 19.10 časova, dok nedeljom nema prevoza. Građani su mi pisali nekoliko puta, tako da je Sekretarijat za javni prevoz izvršio analizu rada linije 613 i utvrdio da su građani bili u pravu – rekao je Vesić.

On je rekao da je danas potpisao rešenje na osnovu koga će od ponedeljka, 20. juna, biti uvedeno još jedno dodatno minibus vozilo na liniji 613.

– Minibus vozilo će saobraćati na 45 minuta umesto dosadašnjih 90 minuta, radnim danima i subotom. Polasci će biti uvedeni i nedeljom, na 90 minuta, budući da na toj liniji trenutno nema polazaka nedeljom – objasnio je Vesić.

On je dodao da će biti produženo radno vreme linije 613, tako da će prvi polazak biti u 5.30, a poslednji u 21.25 časova.

– Srećan sam zato što sam rešio ovaj problem zajedno sa građanima. Ovo je primer kako zajedno možemo da naš Beograd učinimo boljim mestom za život svih ljudi – poručio je Vesić.