petak, 1. jul 2022.

Šapić predstavio saradnike koji će mu pomagati u vođenju grada

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas u Starom dvoru svoj tim, kao i oblasti kojima će se svako od njih baviti.

– Zamenica gradonačelnika je Vesna Vidović, kao što znate, i ona će biti zadužena za oblast socijalne i dečje zaštite, kao i za školsko i predškolsko obrazovanje. Novi gradski menadžer je Miroslav Čučković, aktuelni predsednik gradske opštine Obrenovac, a njegova specijalnost biće ravnomeran razvoj grada – rekao je gradonačelnik Šapić na predstavljanju svojih saradnika.

Funkcije pomoćnika gradonačelnika obavljaće Aleksandar Savić, Predrag Lukić i Cvijo Babić.

– Aleksandar Savić biće zadužen za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima. Predrag Lukić brinuće o javnom prevozu u Beogradu, dok će se Cvijo Babić baviti komunalnom delatnošću i komunalnim preduzećima, koje su ključne za funkcionisanje grada. Zahvaljujući zavidnom iskustvu mojih saradnika, zajedničkim snagama pokušaćemo da prevaziđemo težak i neizvestan period, kako bi Beograđani što manje osetili tešku situaciju u kojoj se nalazi čitav svet, a onda, logično, i naša zemlja – istakao je tom prilikom gradonačelnik Šapić.

Gradonačelnik Beograda osvrnuo se i na to da je komunikacija sa gradskim opštinama i javnim preduzećima jedan od najvažnijih kanala komunikacije koji su u prethodnom periodu predstavljali problem.

– Zbog nedostatka komunikacije unutar sistema, ne smemo dozvoliti da građani trpe i zato se na tome mora raditi. Samo kao primer, jedan od najvećih problema svih proteklih  uprava Grada je i Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” i do sada niko ni približno nije uspeo da reši problem naplate karata, dok se ono od Grada Beograda subvencioniše sa 110 miliona evra. Dok ne dobijemo metro i alternativne vrste prevoza, teško možemo da rešimo saobraćajne gužve – istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio i to da će članovi Gradskog veća biti zaduženi za određene oblasti, te da će zajedno s njim, kako je naveo, „prvim među jednakima”, njegovim timom, te sekretarima u Gradskoj upravi i direktorima javnih preduzeća pokušati da postave „zdrav i normalan sistem”.

– Biće to sistem komandne odgovornosti, koji jedini može da bude efikasan jer omogućava da znate ko je za šta zaslužan ili kriv, ali ne sa ciljem da otkrivate krivce, već da biste mogli da predupredite neplanirane situacije. Težimo da uspostavimo kvalitetan sistem i na taj način, nadam se, opravdamo poverenje svih građana Beograda – zaključio je prvi čovek prestonice.