četvrtak, 28. jul 2022.

Završava se Kula Beograd, deo projekta koji je simbol napretka i budućnosti Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ministar finansija Siniša Mali obišli su danas završne radove na Kuli Beograd u okviru Beograda na vodi.

Predsednik Vučić je ovom prilikom istakao da Srbija u vremenu krize nije obustavila nijedan veliki infrastrukturni projekat, napomenuvši da je danas odlučio da poseti baš gradilište Beograda na vodi, jer je taj projekat simbol napretka i budućnosti Srbije.

On je podsetio da je „Beograd na vodi” projekat od više miliona kvadrata i da predstavlja ponos za svakog građanina Srbije, isto kao što je brzi voz „Soko”. 

Kako je naveo, u Beogradu na vodi svaki dan radi oko 2.500 radnika, a na velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji je zaposleno na desetine hiljada radnika. 

– Protiv krize, koja već dve i po godine traje u celom svetu, borimo se anti-kriznim merama, ali i većim radom i aktivnošću, većim rastom i zaposlenošću i privrednom aktivnošću. Mislim da su svi građani danas zadovoljni i srećni, veliki broj njih nije u početku verovao u ovaj projekat i bio je protiv njega. Zahvalan sam, pre svega, onima koji priznaju da su pogrešili. Podrška građana ovom projektu na početku je bila oko 27 odsto, a pratio ga je i niz neistina jer na putu do velikog uspeha uvek stoji mnogo prepreka. Danas ta podrška iznosi više od 75 procenata. Više niko o Beogradu na vodi ozbiljno ne govori u lošem smislu, već samo u lepom, jer ljudi u tome vide uspeh, vide koliko se naš grad promenio i koliko je postao prava metropola u svakom smislu reči – naglasio je predsednik Vučić.

On je ovom prilikom najavio da će Glavna železnička stanica „Prokop” biti završena pre kraja 2023. godine, te da radovi kreću od 8. avgusta. 

– Ovo je jedan od projekata koji pokazuje koliko se Srbija promenila i napredovala u prethodnoj deceniji i kako moramo da se ponašamo u budućnosti – zaključio je predsednik Vučić.

Kula Beograd ima 42 sprata, visoka je 168 metara i predstavljaće centralni deo Beograda na vodi. Na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu.