ponedeljak, 1. avgust 2022.

Gradonačelnik Šapić: Spasilac jednogodišnjeg deteta biće predložen za nagradu za herojsko delo

Gradonačelnik Aleksandar Šapić ugostio je danas u Starom dvoru Marka Dragićevića, sugrađanina koji je pre tri dana spasio život jednogodišnjem dečaku i zahvalio mu u ime Beograđana na tom herojskom činu.

Šapić je istakao da je Marko uradio herojski čin – kao Beograđanin i Obrenovčanin.

– Herojstvo koje je Marko pokazao kao Beograđanin i Obrenovčanin zaslužuje da bude predloženo za Nagradu grada Beograda. Predložiću ga za nagradu za herojsko delo, jer je to minimum što možemo da uradimo kao Grad Beograd – najavio je Šapić.

On je istakao da je ovo lepa strana Beograda i Srbije.

– Verujem da ima puno ovakvih i sličnih slučaja širom Beograda i Srbije, a Marko neka bude inicijalna kapisla da se više piše o ovakvim ljudima i njihovim delima. Predlažem da pored Crne hronike novinari uvedu i Belu hroniku, gde bi se pisalo i govorilo o lepim, pozitivnim stvarima poput ovog Markovog herojskog čina. Jer je Srbija zemlja dobrih i plemenitih ljudi koji hoće da pomognu – istakao je prvi čovek prestonice.

Gradonačelnik je u ime Grada Marku Dragićeviću poklonio opremu za pecanje.

– Saznali smo da je Marko strastveni pecaroš, pa smo mu u znak pažnje kupili pecarošku opremu – zaključio je gradonačelnik Šapić.

Marko je zahvalio gradonačelniku na pozivu u Skupštinu grada i dodao da je uradio nešto što je od sebe i očekivao, a to je da u toj situciji pomogne jednogodišnjem dečaku.

– Ne vidim sebe kao heroja, već kao oca dva dečaka čija je dužnost bila da odreaguje na ovakav način i pogmogne svakom kome je pomoć potrebna. Očekujem da na ovakav način odreaguje svaki građanin Srbije i sveta, te da pomogne svakom kome je to potrebno – naveo je Dragićević i dodao da je jednogodišnji dečak sada dobro.

Naime, majka se sa dečakom vraćala od lekara kada je primetila da se mališanu slošilo i da je izgubio svest. Zaustavila je vozilo i pokušavala da mu pomogne. Dragićević je naišao svojim vozilom i brzom reakcijom, pribranošću i hrabrošću, veštačkim disanjem spasao život jednogodišnjem dečaku.