četvrtak, 4. avgust 2022.

Donacija na uplatnici „Infostana” za decu iz socijalno ugroženih porodica Beograda

Crveni krst Beograd realizuje ove godine program oporavka dece iz socijalno ugroženih porodica iz Beograda u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac – Mitrovo Polje. Grupa od 68 dece iz šest beogradskih opština stigla je danas na odredište.

Deca će u objektu Crvenog krsta Aleksandrovac – Mitrovo Polje, mestu 250 kilometara udaljenom od Beograda, boraviti do 10. avgusta. Organizacije Crvenog krsta na teritoriji Beograda su u saradnji sa osnovnim školama i odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad izvršile izbor dece, uzrasta od tri do 10 godina iz socijalno ugroženih porodica. O mališanima će za vreme njihovog boravka u Mitrovom Polju brinuti pet vaspitača i lekar, koji će nadgledati zdravstveno stanje sve dece. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima sa volonterima Crvenog krsta, sportskim aktivnostima i kupanjem u bazenu učiniće sedmodnevni oporavak beogradskim mališanima nezaboravnim.

U akciji, koja je organizovana 2021. godine u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Infostan tehnologije”, od prikupljenih sredstava realizovan je tokom leta oporavak pet grupa, odnosno 229 korisnika sa pratiocima. Neutrošena sredstva i kasnije uplate od 1,7 miliona dinara su omogućili oporavak prve grupe dece koja je sada u Mitrovom Polju. 

Crveni krst Beograd je uz pomoć Grada Beograda a u saradnji sa preduzećem „Infostan tehnologije” inicirao da uz julske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta Beograd i da se tako uključe u akciju prikupljanja sredstava za sedmodnevni oporavak siromašne i bolesne dece. Da bi se pokrili ukupni troškovi boravka 200 dece, potrebno je još 2,5 miliona dinara. Očekuje se da će sredstva u ovogodišnjoj akciji biti prikupljena.

Crveni krst Beograda zahvaljuje sugrađanima na iskazanoj solidarnosti.