ponedeljak, 15. avgust 2022.

Ekipe „Čistoće” i sutra nastavljaju sa tretmanima suzbijanja komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i sutra nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštili su iz ovog preduzeća.

U utorak, 16. avgusta, od 20 časova do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokalitetima: nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, naselje Mali raj, Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, naselje Crvenka, Jojkića dunavac, put za Staru Borču, jezero Veliko blato, Ovčanski sebeš, Dunavac, Japanski cvet, Preliv, Besni Fok, Vrbovski, Široka greda, Kovilovo, Jabučki i Glogonjski rit, Mali zbeg, Borča pretok, Popova bara, put za Ovču, Ovča, Borča, Stara Borča, Borča greda, Kotež, Padinska skela, groblje Mali zbeg. 

Za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje, ekipe „Gradske čistoće” koriste preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Preparat je upisan i u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog javnog komunalnog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs, navodi se u saopštenju.