petak, 16. septembar 2022.

Šapić: Preuzimanje poreskih rešenja u poštama korisno za građane Beograda

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i v. d. direktora „Pošte Srbije” Zoran Đorđević razgovarali su danas o povezivanju poreske administracije Beograda sa „Poštom Srbije”. Na ovaj način kreira se nova usluga koja bi za poreske obveznike, fizička lica, omogućila besplatno preuzimanje kopije rešenja o utvrđenom porezu na imovinu na šalterima pošta sa cele teritorije grada. 

Gradonačelnik Šapić je istakao da bi bilo izuzetno korisno za građane Beograda da se ova usluga uspostavi.

– Najviše poreskih obveznika je upravo u Beogradu i zato će ova usluga i te kako biti korisna za sugrađane – rekao je prvi čovek prestonice i dodao da će se zajedno sa v. d. direktora „Pošte Srbije” Zoranom Đorđevićem založiti da se ova usluga uspostavi u kratkom roku.

Đorđević je podsetio da „Pošta Srbije” uvek i rado stavlja na raspolaganje najrazvijeniju mrežu svojih poslovnica svim partnerima koji pružaju usluge građanima i zajednički rade na unapređenju ambijenta za njihov svakodnevni život i rad. 

– Zajedno smo na zadatku pružanja boljih usluga koje štede vreme i novac, smanjuju redove i čekanje, olakšavaju izmirenje obaveza – rekao je Đorđević.

Na sastanku su prezentovana najnovija softverska i aplikativna rešenja „Pošte Srbije”.