sreda, 28. septembar 2022.

Otvoren 48. Međunarodni sajam pčelarstva „Tašmajdan 2022”

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je danas 48. Međunarodni sajam pčelarstva koji se, pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograd, održava u parku Tašmajdan.

Ona je istakla značaj manifestacije koja okuplja više od 200 izlagača iz cele Srbije i regiona.

– Sajam pčelarstva je najveća manifestacija ovog tipa na otvorenom. Manifestacija podstiče pčelare na međusobnu saradnju i razmenu. Posebno mesto u pratećem sadržaju sajma imaju edukativni programi – predavanja o inovacijama za pčelare, ali i za sve građane o značaju pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi – istakla je Vidovićeva.

Ona je svim učesnicima požela uspešan sajam, a posetiocima da uživaju u degustaciji meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Društvo pčelara Beograda je organizator sajma koji se, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održava prvog vikenda u oktobru. Očekuje se, prema njihovoj proceni, oko 100.000 posetilaca u narednih pet dana.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić, gradski sekretar za privredu Nikola Kožović, predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović, predsednik Društva pčelara Beograda i direktor sajma Slobodan Čulić, predsednik Pčelarskog saveza Mađarske Tomaš Doža i predstavnici Udruženja pčelara Subotice.

Prethodno je sveštenstvo Crkve Svetog Marka osveštalo pčelinje proizvode na sajmu.