četvrtak, 1. decembar 2022.

Pozorišne predstave ovog vikenda na Čukarici

Pozorišna predstava za odrasle pod nazivom „Žrtva” obrađuje temu nasilja nad ženama u porodici i zasnovana je na istinitim ispovestima žrtava nasilja. Predstava će biti odigrana u nedelju, 4. decembra, s početkom u 19.30 u velikoj sali Kulturnog centra „Čukarica”, najavljeno je iz ove opštine.

Predstava je autorski projekat Fuada Tabučića, koji je režirao i napisao tekst, nastala je pod pokroviteljstvom GO Čukarica i produkcije Balkanske pozorišne trupe ARA.

U predstavi igraju: Aleksandra Manasijević, Snežana Knežević, Tamara Kukić i Fuad Tabučić.

Kroz šest priča koje govore o svemu onome kroz šta prolaze žrtve nasilja, autori su se bavili problemom nasilja u porodici, dajući nadu da se u društvu može promeniti stav, te da postoje načini da se nasilje, ako ne iskoreni, bar u znatnoj meri smanji.

Ulaz je slobodan.

Takođe, glumci Pozorišta „Pan teatar” u subotu, 3. decembra, s početkom u 12 časova, na sceni Kulturnog centra „Čukarica” odigraće predstavu za decu „Uspavana lepotica”.

Po tekstu Željka Hubača predstavu je režirao Zoran Miljković. Igraju: Petar Mihailović, Aleksandra Đurić, Aleksandra Arizanović i Enes Hamidović / Petar Arsić.

U jednom kraljevstvu, posle mnogo godina, rodila se mala Ružica. Neizmerno veselje u kraljevstvu pokvarila je veštica Grdana proročanstvom da će se Ružica ubosti na vretenu kada navrši šesnaest godina.

Cena karte je 400 dinara.