petak, 13. januar 2023.

Nikodijević: Sport na najbolji način povezuje mlade

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević podsetio je da Grad Beograd poslednjih nekoliko godina pomaže organizatorima „Sportskih igara mladih”, kako bi se manifestacija koja ove godine obeležava jubilej, deceniju postojanja, podigla na viši nivo. „Sportske igre mladih”, zajedno sa televizijom „Arena sport”, premijerno su danas u hotelu „Hilton” predstavili prvu emisiju serijala „(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem”. U fokusu ove emisije su životne ispovesti najvećih bivših i sadašnjih sportskih ličnosti sa prostora nekadašnje Jugoslavije, te će to biti idealan način mladim generacijama da se upoznaju sa njima. 

– Veoma smo zadovoljni čitavim konceptom ideje Sportskih igara mladih, a to je da se mladi bave sportom, da ih usmerimo ka zajedništvu, druženju, toleranciji, sticanju novih iskustava. Pre svega toga, osnovni cilj jeste povezivanje najmlađih u regionu. Budućnost ostaje upravo na njima. Sport je zajednički imenitelj svih zemalja bivše Jugoslavije i nešto što je obeležilo naše odrastanje. Mladi posredstvom sporta na najbolji mogući način mogu da ostvare komunikaciju, jer sport najbrže otvara vrata i povezuje ljude – rekao je Nikodijević. 

On je izrazio uverenje da će broj dece u igrama rasti, te da će se saradnja s Gradom Beogradom u narednom periodu i institucionalizovati. 

„Sportske igre mladih” su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovom prostorima i obuhvataju besplatna takmičenja u deset disciplina. Do sada je u igrama učestvovalo više od dva i po miliona mladih.  

Premijernom prikazivanju prve emisije serijala prisustvovao je predsednik UEFA Aleksander Čeferin, koji je ujedno i gost prve emisije, a goste je pozdravio predsednik „Sportskih igara mladih” i direktor projekta Zdravko Marić.