ponedeljak, 6. februar 2023.

Predstavnici Opštine Zemun posetili Drvar

Delegacija Opštine Zemun sa predsednikom Gavrilom Kovačevićem na čelu boravila je tokom vikenda u poseti Opštini Drvar, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Na prijemu kod načelnice Opštine Dušice Runić, kojem su prisustvovali i konzul Srbije u Drvaru Jugoslav Đorđević i načelnica Opštine Istočni Drvar Milka Ivanković, koja se nalazi u Republici Srpskoj, razgovaralo se o saradnji u oblasti kulture i sporta.

Kovačević je posetio i Konzularnu kancelariju u Drvaru, koja je administrativni centar za Srbe u Livanjskom kantonu u Federaciji BiH i simbol jake veze sa maticom. Takođe, položeni su venci na centralno spomen-obeležje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Tom prilikom, Kovačević je poručio da dijaspora uvek može da računa na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

– Zemun je na raspolaganju za svaku pomoć i ovom posetom počinjemo intenzivnu saradnju između dve lokalne zajednice – istakao je Kovačević, naglasivši da u Zemunu živi mnogo Drvarčana, što je garant ostvarivanja projekata na obostranu korist.

Poseta delegacije Zemuna završena je prijateljskom utakmicom između FK „Borac” i FK „Zemun”. Odlična atmosfera i podrška navijača, koji su pratili svoju ekipu do Drvara, završena je pobedom Zemuna 5:0.

Ovaj sportski događaj bio je povod da se Opština Zemun uključi u podršku podmlatku Kluba „Borac” iz Istočnog Drvara, koji ima tradiciju dugu jedan vek, kako bi 50 mladih igrača imalo bolje uslove za treniranje.

Domaćini su istakli da je poseta delegacije Opštine Zemun važna na polju ostvarivanja konkretnih rezultata i dokaz da je Srbija čvrsto uz svoj narod na zapadu Krajine.