ponedeljak, 6. februar 2023.

TOB na sajmu turizma u Turskoj

Jedan od najvažnijih sajmova turizma, Međunarodni sajam turizma EMITT, održava se od 8. do 11. februara. Na sajmu će pod okriljem Turističke organizacije Beograda nastupiti do sada rekordan broj učesnika iz Srbije. Oni će, kako je najavljeno iz TOB-a, turskim agencijama i posetiocima sajma predstaviti sve mogućnosti za putovanja u našu zemlju.

– Ogromno interesovanje naše privrede za tursko tržište je dokaz da veliki uspeh koji Beograd godinama ima na tom tržištu otvara poslovnu šansu za čitavu Srbiju. Za Turističku organizaciju Beograda to je podstrek da pojača svoje aktivnosti na tržištu čitave Turske – rekao je direktor TOB-a Miodrag Popović.

Uz veliki broj unapred zakazanih sastanaka turske i srpske turističke privrede na štandu TOB-a, očekuje se poseta visoke delegacije Grada Izmira, kao i visokih zvaničnika i predstavnika najvažnijih institucija i kompanija u Turskoj.

Sa 77 hiljada turista i 253.956 ostvarenih noćenja u 2022. godini, turski turisti se nalaze na drugom mestu liste najbrojnijih gostiju u Beogradu, sa daljom tendencijom rasta, imajući u vidu pojačan broj direktnih letova i uvođenje nove direktne linije.

Turistička organizacija Beograda će na ovom sajmu predstaviti sve mogućnosti za putovanja u našu prestonicu, smeštajne kapacitete, novine u ovoj sezoni, turističke programe, najvažnije kulturne događaje i gastronomsku ponudu.