četvrtak, 23. mart 2023.

Nova stalna manifestacija „Art zona Zemun”

Prepoznajući važnost negovanja jedinstvenog kulturnog života, Opština Zemun podržala je predlog Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna te je u korpus stalnih manifestacija u oblasti kulture uvršten umetnički program „Art zona Zemun”, saopšteno je iz ove opštine.

Zemun će u godišnjem kalendaru poštovaocima umetnosti, naročito likovne, pružiti priliku da u kultnoj galeriji Stara kapetanija od februara do decembra uživaju u pojedinačnim i grupnim izložbama afirmisanih mladih umetnika iz Srbije i regiona.

„Art zona Zemun” daje novi kvalitet galerijskoj sceni prestonice, a prostor Stare kapetanije više je nego atraktivno mesto za izlaganje na koje je publika navikla, imajući priliku da se uvek susretne sa inspirativnim sadržajem. Poklanjajući posebnu pažnju mladim umetnicima, Opština Zemun i na ovaj način, pored očuvanja kulturne baštine, otvara prostor za nastajanje i prezentovanje novih umetničkih sadržaja.

Zemun ima Međunarodni festival monodrame i pantomime, Međunarodni zemunski salon karikature, kao i manifestacije „Leto na Gardošu”, „Leto na Keju”, „Leto na Lidu”, „Teslin dan”, „Kulturno leto Batajnice”, „Kulturno leto Ugrinovaca”, „Trg otvorenog srca” i „Zemunske promenade”. „Art zona Zemun” je jedanaesta po redu stalna manifestacija iz oblasti kulture koja će svakako unaprediti kulturni život Zemuna.