petak, 31. mart 2023.

Besplatni vođeni tematski obilazak Novog groblja

Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge” Beograd programom „Tragom srpskih pesnika i književnika” obeležava desetogodišnjicu tematskih vođenih obilazaka Novog groblja, po oceni sugrađana jednim od najzanimljivijih i najemotivnijih programa.

Kako saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća, u nedelju, 2. aprila, posetioci će se podsetiti velikih književnika i pesnika devetnaestog i prve polovine dvadesetog veka. Pored kamenih belega, setićemo se priča o čudesnim ljubavima koje su ti veliki tvorci duha nosili u srcima, o borbama koje su vodili sami protiv svih, izgarajući za pravdom i slobodom. Oživeće se i priča o čuvenoj krčmarici Mili koja je bila nadahnuće za jednog pesnika, setiti se priče o ljubavi jednog velikana pisane reči koji nije verovao da u životu može da nađe pravu ljubav, a nedeljnu šetnju obeležiće i druge priče koje čuvaju naše aleje i kameni svedoci vremena, najavljuju iz „Pogrebnih usluga”.

Tematsko vođenje održaće se 2. aprila u 11 časova, a mesto okupljanja je na platou kod glavne kapije Novog groblja (Ruzveltova 50). Besplatni obilazak, koji će voditi istoričarka umetnosti dr Violeta Obrenović, traje 120 minuta. Zainteresovani se za sve informacije mogu obratiti na imejl-adresu: info@beogradskagroblja.rs, ili na brojeve telefona: 011/2071-341 i 011/2071-342 (radnim danima od 7 do 15 časova).