sreda, 20. februar 2019.

Goran Vesić otvorio četvrto međunarodno atletsko takmičenje u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zvanično je danas otvorio četvrto međunarodno atletsko takmičenje, pod nazivom „Serbian open indoor miting”, koje se održava u Atletskoj dvorani na Banjici. On je tom prilikom takmičarima poželeo dobre rezultate, a organizatorima da nastave sa realizacijom ovakvih događaja.

– Beograd je otvoren ka sportistima i kao takav domaćin je mnogih velikih takmičenja. Organizacija ovog međunarodnog atletskog takmičenja još jedan je pokazatelj toga – istakao je Vesić.

U ime organizatora, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović naveo je da ova sportska misija nadilazi državne granice.

– Otvorenost je najvažnija osobina ovog takmičenja. Beograd otvorenog srca prima sve takmičare, prijatelje sporta i zaljubljenike u atletiku – rekao je Jevrosimović.  

On je zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu odbrane, Gradu Beogradu, sponzorima, takmičarima i trenerima. 

Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća Filip Marjanović. 

U dvanaest disciplina, pet u ženskoj i sedam u muškoj konkurenciji, takmiči se 150 atletičara iz četrnaest zemalja Evrope. Na mitingu nastupaju i naši najbolji atletičari, predvođeni Ivanom Španović, kojoj je ovo poslednja provera pred Glazgov, gde brani titulu šampiona Evrope koju je osvojila u Beogradu.