Dr Siniša Mali

Gradonačelnik Beograda

Siniša Mali rođen je 25. avgusta 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kao Ron Brown stipendista, magistrirao je 1999. godine na Washington Universitu u St. Louis-u, SAD, smer finansije (Master of Business Administration diploma). Magistrirao je i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. U 2013. godini odbranio je  doktorsku disertaciju na temu: „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – Teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji”, na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

U 2001. godini postavljen je za pomoćnika ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju Vlade Republike Srbije. Krajem 2001. prelazi u Agenciju za privatizaciju, na dužnost direktora Centra za tendersku privatizaciju. Na toj funkciji ostaje do kraja 2003. godine. Početkom 2004. osnovao je svoju kompaniju, koja se bavi savetovanjem u oblasti kupovine i prodaje preduzeća (mergers&acquisitions), finansijskog restrukturiranja, konsolidacije poslovanja i savetovanja kompanija radi poboljšanja njihovih finansijskih performansi.

Pre preuzimanja položaja pomoćnika ministra za privatizaciju, radio je u Credit Suisse First Boston u Njujorku u Mergers & Acquisitions group. Pre toga proveo je četiri godine kao rukovodilac u jednoj od četiri najveće konsultantske firme na svetu, Deloitte & Touche, od čega dve godine u Pragu i dve godine u Beogradu, gde je radio na poslovima privatizacije, kupovine i prodaje preduzeća, restrukturiranja i konsolidacije, poslovne analize, itd.

Do izbora za gradonačelnika obavljao je funkciju predsednika Privremenog organa grada Beograda i savetnika prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije za ekonomska pitanja.

Nosilac je zvanja Chartered Financial Analyst (CFA) i član CFA Instituta, Serbian Business Angels Network-a, Fulbright Alumni Association of Serbia i British-Serbian Business Club-a. Takođe, nosilac je licence portfolio menadžera, koju izdaje Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije.

Oženjen je i otac troje dece.