JKP „Parking servis”

Kneza Višeslava 27
www.parking-servis.co.rs

Direktor: Andrija Čupković

Korisnički servis: tel. 3035-400,
e-mail: info@parking-servis.co.rs,

Poslovnice:
• Takovska 31
• Kraljice Marije 7
• Mileševska 51
(rad sa strankama radnim danom od 7.00 do 21.00, subotom od 7.00 do 14.00 časova)

Jedno od najuspešnijih gradskih preduzeća, osnovala je 1972. godine Skupština grada Beograda, kao Direkciju za javne garaže i parkirališta, kako bi se uspešno rešavali rastući problemi sa parkiranjem sve većeg broja vozila na gradskim ulicama.
Osnovna delatnost JKP „Parking servis“ je upravljanje, korišćenje i održavanje javnih parkirališta i garaža, kao i kontrola i naplata parkiranja u zoniranim delovima Beograda.
Preduzeće pruža i usluge prenosa nepropisno parkiranih, havarisanih, kao i vozila koja su učestvovala u saobraćajnim nesrećama, specijalnim vozilima „pauk”. Usluge prenosa vozila se vrše isključivo po nalogu saobraćajne policije ili komunalne inspekcije. 
Takođe, sredstvima mehanizacije pomaže u vanrednim okolnostima kao što su velika saobraćajna zakrčenja, elementarne nepogode, intervencije vatrogasaca, hitne pomoći i komunalnih službi. Pored toga, učestvuje u organizaciji saobraćaja prilikom održavanja manifestacija i drugih specijalnih prilika. Na Međunarodnom terminalu u Bloku 43 korisnicima je na raspolaganju i parking za kamione, usluga skladištenja robe i carinski pregled.