Privremeni režim saobraćaja i izmene u javnom gradskom prevozu tokom radova na Trgu republike

Tokom izvođenja radova na Trgu republike, od 1. aprila će Terazije i Kolarčeva ulica biti zatvorene za dinamički saobraćaj, osim za vozila javnog prevoza.
Budući da je Trg republike zatvoren za saobraćaj, građani koji su za dolazak do Terazijskog tunela koristili ulice Kralja Milana, Terazije, Kolarčevu, Makedonsku (preko Trga republike), taj deo trase više ne mogu koristiti.
Dolazak iz pravca Slavije u tunel moguć je trasom ulica: Nemanjina – Kneza Miloša – Trg Nikole Pašića – Dečanska ili Kralja Milutina – Desanke Maksimović – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska.
Sva putnička vozila koja se kreću iz pravca Novog Beograda ka Slaviji i Bulevaru kralja Aleksandra mogu koristiti Prizrensku ulicu, dok levo skretanje iz Prizrenske ka Trgu republike nije dozvoljeno.
Preporuka vozačima je da izbegavaju zonu radova i Francusku ulicu, te da koriste alternativne pravce. 
Zbog radova na Trgu republike doći će i do izmena na linijama javnog prevoza: 
– trolejbuske linije 21, 22 i 29 se skraćuju do Trga Slavija; linija 21 saobraćaće od Slavije do Učiteljskog naselja, linija 22 od Slavije do Kruševačke ulice, a linija 29 od Slavije do naselja Medaković III.
Za ove linije privremeno se uvodi izlazno stajalište na Trgu Slavija, na delu između Makenzijeve i Beogradske ulice, dok će polazno stajalište biti na delu između ulica Kralja Milana i Nemanjine.
Kao zamena za trolejbuse, privremeno se uvodi lokalna autobuska linija 22A, koja će raditi na relaciji od Trga republike do Trga Slavija. Ova linija će koristiti privremena stajališta na Trgu Slavija i u zoni privremene okretnice kod Palate „Albanija”, kao i sva postojeća stajališta u ulicama Kralja Milana i Terazije.
Privremeno se ukidaju trolejbuske linije 19, 28 i 41, a dodatno pojačava trolejbuska linija 40. Autobuske linije 27 i 31 se skraćuju do privremene okretnice koja će biti uvedena ispred Palate „Albanija”. 
Autobuske linije 24, 26, 37 i 44 delimično će menjati trasu i to: 
– u smeru ka Bulevaru kralja Aleksandra, iz Francuske ulice autobusi na ovim linijama će prolaziti kroz terminus „Trg republike”, zatim Ulicom braće Jugović, Dečanskom i dalje redovnom trasom. U ovom smeru privremeno se uspostavlja stajalište pored Narodnog pozorišta; 
– u suprotnom smeru autobusi na ovim linijama će iz Dečanske ulice ići Ulicom braće Jugović do Francuske ulice i dalje redovnom trasom, pri čemu će u ovom smeru koristiti postojeće stajalište kod Doma omladine.
Postojeće taksi stajalište koje je locirano kod Palate „Albanija” izmešta se u zonu kod hotela „Kasina”, odnosno na stajalište javnog prevoza za smer ka Trgu republike. Ovu poziciju će koristiti samo taksi vozila, dok će stajalište za linije javnog prevoza privremeno biti izmešteno u zonu kod Palate „Albanija”.