utorak, 28. jun 2016.

Sekretarijat za privredu – Uprava za poljoprivredu

Javni poziv za dostavljanje zahteva za ostvarivanje prava korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade

Na osnovu člana 61. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Službeni glasnik RS“, br. 62/06, 65/08 – dr. zakon, 41/09 i 112/2015) i Rešenja Gradskog veća grada Beograda, broj: 020-814/15-GV od 27. avgusta 2015. godine, sa izmenama i dopunama broj: 020-50/16-GV od 21. januara 2016. godine, Komisija za izradu Predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2016. i 2017. godinu,

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za privredu – Uprava za poljoprivredu

Objavljuje

JAVNI POZIV
za dostavljanje zahteva za ostvarivanje prava korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade radi izrade Predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2017. godinu

I POZIVAJU SE obrazovne ustanove – škole, stručne poljoprivredne službe, socijalne ustanove, visokoobrazovne ustanove – fakulteti i naučni instituti čiji je osnivač država, ustanove za izvršenje krivičnih sankcija i pravna lica u državnoj svojini registrovana za poslove u oblasti šumarstva (u daljem tekstu: ustanove) da dostave zahtev za ostvarivanje prava korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade na teritoriji grada Beograda za 2017. godinu, Komisiji za izradu Predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2016. i 2017. godinu (u daljem tekstu: Komisija), u površini koja je primerena delatnosti kojom se bave (obrazovne ustanove – škole, stručne poljoprivredne službe, socijalne ustanove najviše do 100 hektara, a visokoobrazovne ustanove – fakulteti i naučni instituti čiji je osnivač država, ustanove za izvršenje krivičnih sankcija i pravna lica u državnoj svojini registrovana za poslove u oblasti šumarstva najviše do 1.000 hektara), radi izrade Predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2017. godinu.

II Potrebna dokumentacija: 
1. Obrazac zahteva koji mora biti čitko popunjen u celosti, potpisan i overen pečatom;
2. Akt o osnivanju ustanove, odnosno izvod iz privrednog registra za pravno lice,ne stariji od šest meseci (dostavlja podnosilac zahteva);
3. Izvod iz javne evidencije o nepokretnosti (pribavlja jedinica lokalne samouprave) i 
4. Izjava podnosioca zahteva koju površinu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koristi bez plaćanja naknade (po članu 61. Zakona o poljoprivrednom zemljištu) na teritoriji Republike Srbije.

Dokazi o ispunjavanju uslova iz ovog javnog poziva se dostavljaju u običnim, neoverenim kopijama koje moraju biti jasno vidljive, pri čemu Komisija zadržava pravo da u slučaju potrebe zatraži dostavljanje originala ili overene kopije dostavljenih dokaza.

Obrazac zahteva se može preuzeti svakog radnog dana od 8,00 do 15,00 časova, u prostorijama Sekretarijata za privredu – Uprave za poljoprivredu Gradske uprave grada Beograda, Beograd, ulica Kraljice Marije broj 1/XVII, kancelarija 1710 ili sa internet prezentacije grada Beograda www.beograd.rs. Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon broj 011/715-7341 i 715-7389.

III Rok za dostavljanje zahteva i potrebne dokumentacije iz tačke II ovog poziva je 31. oktobar 2016. godine.

IV Zahtev sa potrebnom dokumentacijom se podnosi neposredno na pisarnici ili poštom, u zatvorenoj koverti sa naznakom na prednjoj strani „Pravo korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade za 2017. godinu“ za Komisiju za izradu Predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2016. i 2017. godinu, na adresu: Sekretarijat za privredu – Uprava za poljoprivredu Gradske uprave grada Beograda, Beograd, ulica Kraljice Marije broj 1. Na poleđini koverte navodi se naziv i adresa podnosioca zahteva.

V Kontakt osobe za sve informacije u vezi sa ovim javnim pozivom su: Dragana Stepanović, telefon: 715-7341 i Dušan Marčetić, telefon: 715-7389 ili lično u prostorijama Sekretarijata za privredu – Uprave za poljoprivredu Gradske uprave grada Beograda, Beograd, ulica Kraljice Marije broj 1/XVII, kancelarija 1710.