četvrtak, 10. avgust 2017.

Sekretarijat za privredu

Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva za 2017. godinu

Na osnovu Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja preduzetništva koje se finansiraju iz budžeta grada Beograda (''Službeni list grada Beograda'' br. 19/17), i Odluke o budžetu grada Beograda (''Službeni list grada Beograda'' br. 125/16, 02/2017 i 43/17) i Zaključka gradonačelnika grada Beograda br. 3-5095/17-G od 09.08.2017.godine, 

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za privredu

objavljuje

JAVNI KONKURS
za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva za 2017. godinu

OSNOVNE INFORMACIJE

Predmet Javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava u maksimalnom iznosu 1.000.000,00 dinara po korisniku za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda/usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa punim radnim vremenom, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

Ukupna visina opredeljenih bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva iznosi 10.000.000,00 dinara.
Posebni ciljevi finansiranja su: unapređenje poslovnog procesa kroz uvođenje novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanje postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Pod osnovnim sredstvom u ovom smislu podrazumevaju se mašine i oprema koja će se koristiti duže od jedne godine.
Ukoliko se radi o nabavci računarske opreme (kompjutera), pravo na prijavu imaju isključivo privredni subjekti čija je pretežna delatnost proizvodnja softvera (Računarsko programiranje – šifra 62.01 prema Uredbi o klasifikaciji delatnosti).

Državna pomoć male vrednosti, odnosno de minimis državna pomoć, za koju su obezbeđena sredstva u budžetu grada Beograda u 2017. godini, ne može da se dodeli za delatnosti i aktivnosti navedene u zakonskim i drugim propisima koji regulišu kontrolu i dodelu državne pomoći.

Opravdani troškovi koji se finansiraju su troškovi koji su direktno vezani za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava i pod kojima se podrazumeva kupoprodajna vrednost osnovnih sredstava bez PDV-a po realnim tržišnim cenama.

Svi ovi troškovi moraju biti fakturisani korisniku sredstava, odnosno iskazani na računima izdatim na ime korisnika sredstava.

NAČIN I ROKOVI PODNOŠENJA PRIJAVA

Precizno i tačno popunjena Prijava sa pratećom dokumentacijom (u skladu sa Javnim konkursom) podnosi se lično ili poštom na pisarnicu Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za privredu (Kraljice Marije br. 1, treći sprat), u zapečaćenoj koverti, na kojoj mora da piše: 

Na prednjoj strani:
•    Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda, Kraljice Marije 1/XVII, Beograd
•    Naznaka - „Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva za 2017. godinu – „ne otvarati”.

Na poleđini koverte obavezno navesti naziv i adresu podnosioca prijave i kontakt telefon i e-mail podnosioca prijave.

Rok za podnošenje prijava sa pratećom dokumentacijom je 25. avgust 2017. godine do 15 časova.

Blagovremenim će se smatrati sve prijave koje stignu Sekretarijatu za privredu, na pisarnicu Gradske uprave grada Beograda do naznačenog roka, bez obzira na način dostavljanja.

Neblagovremene, nepotpune i prijave poslate na drugi način (npr.faksom ili e-mail-om), ili dostavljene na druge adrese, neće se razmatrati. 
Nije moguće naknadno upotpuniti dokumenta koja nedostaju, a koja su navedena u Javnom konkursu, nakon isteka roka za podnošenje prijava.
Prijava i priložena dokumentacija ne vraćaju se podnosiocu prijave. 

Za dodatne informacije se možete obratiti na telefon 011/715-7356, 011/715-7395,011/715-7379,011/715-7819,011/715-7377,011/715-7403 i putem e-mail-a: privreda@beograd.gov.rs. 

Tekst javnog konkursa možete pogledati/preuzeti, u PDF formatu, na dnu strane.