sreda, 6. decembar 2017.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Javni poziv za izbor nezavisnih stručnjaka za rad u tehničkoj komisiji za ocenu studija o proceni uticaja na životnu sredinu

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Beograd, 27. marta 43-45

raspisuje

JAVNI POZIV
ZA IZBOR NEZAVISNIH STRUČNJAKA ZA RAD U TEHNIČKOJ KOMISIJI ZA OCENU STUDIJA O PROCENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU

Na osnovu člana 22. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS”, br. 135/04 i 36/09) pozivaju se svi zainteresovani nezavisni stručnjaci da se prijave za rad u Tehničkoj komisiji za ocenu studija o proceni uticaja na životnu sredinu.
Kandidati treba da imaju stečeno visoko obrazovanje iz naučne, odnosno stručne oblasti u okviru obrazovno-naučnog polja prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških ili medicinskih nauka na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu, kao i da imaju najmanje šest godina iskustva u struci.
Pored biografije i dokaza o završenom fakultetu i iskustvu u struci, kandidati treba da prilože dokaz o stručnim rezultatima (reference) koji se odnose na projekte o kojima odlučuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine i koji se razmatraju u okviru nadležnosti lokalne samouprave određene Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS”, br. 135/04 i 36/09), odnosno Uredbom o utvrđivanju Liste projekata za koje je obavezna procena uticaja i Liste projekata za koje se može zahtevati procena uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS”, broj 114/08).
Komisija za izbor nezavisnih stručnjaka za rad u Tehničkoj komisiji za ocenu studija o proceni uticaja na životnu sredinu Sekretarijata za zaštitu životne sredine će izabrati nezavisne stručnjake za rad u ovoj komisiji. Posebnim aktom biće određen način angažovanja izabranih nezavisnih stručnjaka za rad u Tehničkoj komisiji. 
Rok za podnošenje prijave je 10 dana od dana objavljivanja javnog poziva u dnevnom listu.
Prijave slati na adresu: Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, 11000 Beograd, 27. marta 43-45, sa naznakom:
„Izbor nezavisnih stručnjaka za Tehničku komisiju”.
O rezultatima izbora po javnom pozivu kadidati će biti obavešteni pisanim putem.
Detaljnije informacije mogu se dobiti svakog radnog dana na brojeve telefona 011/3309-171 ili 3309-289.