petak, 15. jun 2018.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje NIS a.d.

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Beograd, 27. marta 43-45

objavljuje

OBAVEŠTENJE

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na zahtev nosioca projekta NIS a.d. iz Novog Sada, Narodnog fronta 12, doneo je rešenje kojim je data saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje stanice za snabdevanje gorivom „Lazarevac grad“, na katastarskoj parceli broj 2019/1 KO Lazarevac, u ulici Dula Karaklajića bb, na području gradske opštine Lazarevac u Beogradu, koju je izradilo preduzeće NIS a.d. iz Novog Sada, Narodnog fronta 12.
U sprovedenom postupku procene uticaja na životnu sredinu utvrđeno je da je Studija o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje stanice za snabdevanje gorivom „Lazarevac grad“, izrađena u skladu sa Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, broj 135/04 i 36/09) i da sadrži definisane odgovarajuće mere za sprečavanje, smanjenje i otklanjanje mogućih štetnih uticaja na životnu sredinu.
Rešenjem o davanju saglasnosti utvrđena je obaveza nosioca projekta da predmetnu stanicu za snabdevanje gorivom, realizuje u svemu u skladu sa uslovima i merama zaštite životne sredine utvrđenim u Studiji, koje se odnose na:
1. mere koje su planirane u cilju sprečavanja, smanjenja i otklanjanja štetnih uticaja na životnu sredinu, i to:
1.1. mere zaštite životne sredine predviđene planskom i tehničkom dokumentacijom;
1.2. dodatne organizacione i tehničke mere zaštite životne sredine u toku probnog i redovnog rada projekta, koje uključuju i mere zaštite u slučaju udesa;
2. program praćenja uticaja  projekta na životnu sredinu (monitoring).
Overene mere zaštite životne sredine sastavni su deo rešenja o davanju saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu i daju se na uvid kod tehničke kontrole projekta za građevinsku dozvolu i tehničkog pregleda objekta.
Rešenje o davanju saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu je konačno u upravnom postupku.
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe nadležnom Upravnom sudu u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu čl. 25. i 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, broj 135/04 i 36/09).