sreda, 29. avgust 2018.

Grad Beograd

Javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta

Na osnovu čl. 4. i  94. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave („Službeni glasnik RS” br. 21/2016 i 113/17) i člana 11. Uredbe o sprovođenju javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave („Sl. glasnik RS“ br. 95/16)

GRAD BEOGRAD
Zaštitnik građana grada Beograda

oglašava

JAVNI KONKURS ZA POPUNJAVANJE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA

I  Organ u kome se radno mesto popunjava: 
Zaštitnik građana grada Beograda, u Beogradu, ul. Kosovska br. 17

II Radno mesto koje se popunjava:
1. Radno mesto za obavljanje poslova pravnika, u zvanju mlađeg savetnika – 1 (jedan) izvršilac- poslovi pravne obrade po pritužbama građana i studijsko analitički poslovi 

Opis poslova:
Obavlja poslove pravne obrade po pritužbama građana, vrši prijem pritužbi  na zapisnik, izrađuje sve vrste podnesaka i drugih dopisa, obavlja studijsko-analitičke poslove, obavlja poslove vezane za redovan godišnji i posebne izveštaje koje zaštitnik građana podnosi Skupštini i druge poslove po nalogu Zaštitnika građana.

Uslovi:
Stečeno visoko obrazovanje iz naučne oblasti pravne nauke na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu, najmanje jedna godina radnog iskustva u struci i položen državni stručni ispit. Poznavanje rada na računaru.

III Stručne osposobljenosti, znanja i veštine koje se proveravaju u izbornom postupku:
Kriterijumi za ocenu kvalifikovanosti kandidata, usmena provera:
1. Provera poznavanja propisa iz  oblasti vezanih za zaštitu prava građana i lokalnu samoupravu;
2. Analitičko rezonovanje i logičko zaključivanje;
3. Motivisanost za rad;
4. Komunikativnost- ophođenje u službenoj komunikaciji;
5. Sposobnost za neposredan rad sa građanima  (podnosiocima pritužbe)
6. Način izražavanja-verbalne sposobnosti; 
7. Izražen pravnički stav;
8. Samouverenost;
9. Provera rada na računaru.

Mesto rada: 
Beograd, ul. Kosovska 17/I

IV Rok za podnošenje prijava na javni konkurs je 15 (petnaest) dana od dana oglašavanja u sredstvima javnog informisanja i na portalu grada Beograda.

V Lice koje je zaduženo za davanje obaveštenja o javnom konkursu:
Nataša Jovanović, telefon: 3227-494.

VI Adresa na koju se podnosi prijava za javni konkurs: 
Zaštitnik građana grada Beograda, Beograd, ul. Kosovska 17, sa naznakom: „za javni konkurs”.

VII Dokazi koji se prilažu uz prijavu na javni konkurs:
Pored uslova iz člana 80. Zakona o zaposlenima u u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave (da je učesnik konkursa državljanin Republike Srbije; da je punoletan; da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu; organu autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa; da nije pravosnažno osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci).
Kandidati treba da podnesu i sledeće: 
prijavu sa biografijom i navodima o dosadašnjem radnom iskustvu; overenu fotokopiju diplome kojom se potvrđuje stručna sprema; original ili overenu fotokopiju dokaza o položenom državnom stručnom  ispitu, original ili overena fotokopija dokaza o radnom iskustvu u struci (potvrde, rešenja i drugi akti kojim se dokazuje na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kojem periodu je stečeno radno iskustvo).

VIII Provera osposobljenosti, znanja i veština kandidata u izbornom postupku: Provera znanja i veštine sa kandidatima čije su prijave blagovremene, dopuštene, razumljive i potpune i uz koje su priloženi svi potrebni dokazi i koji ispunjavaju uslove za rad na oglašenom radnom mestu, izvršiće se u prostorijama Zaštitnika građana grada Beograda, u Beogradu, ul. Kosovska 17, o čemu će kandidati biti obavešteni telegramom ili telefonskim putem  na adrese ili brojeve koje su naveli u prijavi.

IX Trajanje radnog odnosa:
Radni odnos se zasniva na neodređeno vreme. 
Napomene: 
Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi u originalu ili fotokopiji overenoj u opštini, sudu ili kod javnog beležnika, biće odbačene. 
Javni konkurs sprovodi Konkursna komisija imenovana od strane Zaštitnika građana grada Beograda.
Ovaj oglas objavljuje se u dnevnim novinama i na portalu grada Beograda www.beograd.rs.