sreda, 5. septembar 2018.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje „CUPPER RECYCLING” d.o.o.

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Beograd, 27. marta 43-45

objavljuje

OBAVEŠTENJE

Na zahtev nosioca projekta preduzeća „CUPPER RECYCLING” d.o.o. iz Zrenjanina, Bečejska 46/A, sproveden je postupak odlučivanja o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta skladištenja staklenog krša, na katastarskoj parceli broj 994/1 KO Krnjača, u ulici Pančevački put broj 81, na području gradske opštine Palilula u Beogradu.
U sprovedenom postupku doneto je rešenje da za predmetni projekat nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Navedeno rešenje zasniva se na analizi zahteva nosioca projekta i raspoloživih podataka o predmetnoj lokaciji, karakteristikama i mogućim uticajima navedenog projekta na životnu sredinu, uzimajući u obzir kriterijume propisane Uredbom o utvrđivanju Liste projekata za koje je obavezna procena uticaja i Liste projekata za koje se može zahtevati procena uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 114/08).
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu izvršiti uvid i izjaviti žalbu na doneto rešenje u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja. Žalba se izjavljuje Ministarstvu zaštite životne sredine, a podnosi se preko prvostepenog organa.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 135/04 i 36/09).