subota, 20. april 2019.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje „VIP MOBILE” d.o.o.

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Beograd, Masarikova 5/XI

objavljuje

OBAVEŠTENJE

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na zahtev nosioca projekta preduzeća „VIP MOBILE“ d.o.o. iz Beograda, Milutina Milankovića 1ž, sproveo je postupak odlučivanja o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta proširenja postojeće bazne stanice mobilne telefonije „BG0843_01 BG_PKB_Vrbovski“, postavljene na antenskom stubu na katastarskoj parceli broj 67/1 KO Kovilovo, na području gradske opštine Palilula u Beogradu. 
U sprovedenom postupku doneto je rešenje kojim je utvrđeno da za predmetni projekat nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Doneto rešenje zasniva se na analizi zahteva nosioca projekta i podataka o lokaciji, karakteristikama i mogućim uticajima projekta na životnu sredinu, pri čemu su uzeti u obzir propisani kriterijumi za projekte navedene u Listi II Uredbe o utvrđivanju Liste projekata za koje je obavezna procena uticaja i Liste projekata za koje se može zahtevati procena uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, broj 114/08) i Stručna ocena opterećenja životne sredine u lokalnoj zoni bazne stanice mobilne telefonije „BG0843_01 BG_PKB_Vrbovski“, koju je izradila Laboratorija „W-LINE“ iz Beograda. 
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu izvršiti uvid i izjaviti žalbu na doneto rešenje u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja. Žalba se izjavljuje Ministarstvu zaštite životne sredine, a podnosi se preko prvostepenog organa.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 135/04 i 36/09).