sreda, 19. jun 2019.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje „SSC Metal” d.o.o.

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Masarikova 5

objavljuje

OBAVEŠTENJE

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na zahtev nosioca projekta preduzeća „SSC Metal” d.o.o. Karlovčić, Špajanska bb, Karlovčić, Pećinci, sproveo je postupak odlučivanja o potrebi procene uticaja na životnu sredinu postrojenja za skladištenje opasnog otpada na katastarskoj parceli broj 1587/2 KO Urovci, na području gradske opštine Obrenovac u Beogradu.

U sprovedenom postupku doneto je rešenje da za predmetni projekat nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Doneto rešenje zasniva se na analizi zahteva nosioca projekta i podataka o lokaciji, karakteristikama i mogućim uticajima predmetnog projekta na životnu sredinu, pri čemu su uzeti u obzir propisani kriterijumi za projekte navedene u Listi II Uredbe o utvrđivanju Liste projekata za koje je obavezna procena uticaja i Liste projekata za koje se može zahtevati procena uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 114/08).

Donetim rešenjem utvrđena je obaveza nosioca projekta da, u slučaju značajnih promena u obavljanju delatnosti upravljanja otpadom, a koje se odnose na vrstu i količinu otpada i promenu tehnologije rada i opreme, podnese zahtev nadležnom organu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu.

Predstavnici zainteresovane javnosti mogu izvršiti uvid i izjaviti žalbu na doneto rešenje u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja. Žalba se izjavljuje Ministarstvu zaštite životne sredine, a podnosi se preko prvostepenog organa.

Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 135/04 i 36/09).