sreda, 17. jul 2019.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje „Z65 Project Development” d.o.o.

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Beograd, Masarikova 5/XI

objavljuje

OBAVEŠTENJE

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na zahtev nosioca projekta preduzeća „Z65 Project Development” d.o.o. iz Beograda, Bulevar Mihajla Pupina 117, sproveo je postupak odlučivanja o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa, na katastarskim parcelama broj 6842 i 6844 KO Novi Beograd, ugao ulica Tošin bunar (Bulevar heroja sa Košara) i Tadije Sondermajera, na području gradske opštine Novi Beograd. 
U sprovedenom postupku doneto je rešenje da za predmetni projekat nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu, uzimajući u obzir raspoloživu dokumentaciju i podatke o lokaciji, nameni i karakteristikama projekta, pri čemu je ocenjeno da se, uz primenu važećih tehničkih normativa i standarda propisanih za ovu vrstu objekata, kao i mera zaštite životne sredine koje su utvrđene donetim rešenjem – ne očekuju značajni negativni uticaji projekta na činioce životne sredine.
Donetim rešenjem utvrđena je obaveza nosioca projekta da, u slučaju prenamene, rekonstrukcije, odnosno proširenja kapaciteta predmetnog projekta, podnese zahtev nadležnom organu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu. 
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu izvršiti uvid i izjaviti žalbu na doneto rešenje u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja. Žalba se izjavljuje Ministarstvu zaštite životne sredine, a podnosi se preko prvostepenog organa.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 135/04 i 36/09).