subota, 17. septembar 2022.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Obaveštenje o donetom rešenju kojim je određen obim i sadržaj studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta rekonstrukcije i dogradnje Toplane Barajevo

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA 
Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Beograd, Karađorđeva 71

objavljuje

OBAVEŠTENJE

Na zahtev preduzeća JKP „Beogradske elektrane”, Beograd, Savski nasip 11, Sekretarijat za zaštitu životne sredine doneo je rešenje kojim je utvrđeno da je potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta rekonstrukcije i dogradnje kotlarnice – toplane „Barajevo” na katastarskoj parceli broj 4552/7 KO Barajevo, u Ulici carice Milice 66, na području gradske opštine Barajevo u Beogradu.
Istim rešenjem određen je sadržaj studije o proceni uticaja na životnu sredinu navedenog projekta, i utvrđena obaveza nosioca projekta da, u roku od godinu dana od konačnosti rešenja, podnese nadležnom organu zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu izvršiti uvid u doneto rešenje na službenom sajtu grada Beograda (www.beograd.rs, Gradski oglasi) i izjaviti žalbu u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja. Žalba se izjavljuje Ministarstvu zaštite životne sredine, a podnosi se preko prvostepenog organa.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 135/04 i 36/09).