Sednica Skupštine grada Beograda

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 25. jul, u 10 časova 

14. SEDNICU SKUPŠTINE GRADA

Na dnevnom redu su Predlog odluke o promeni Statuta Grada Beograda, kao i Predlog izmena Odluke o budžetu Grada Beograda za 2019. godinu, uz paket finansijskih odluka koje prate rebalans budžeta. 
Odbornici će se izjašnjavati i o predlozima planova detaljne i generalne regulacije i izmenama i dopunama planova za delove teritorija Zvezdare, Rakovice i Zemuna, kao i brojnim predlozima odluka za izradu novih planova, među kojima je, između ostalih, za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, s mostom preko Save, kao i za područja trase tunelske veze Savske i Dunavske padine.
Važna tačka dnevnog reda biće i Predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja. Odbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, zatim o Predlogu odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i o izmenama odluka o oglašavanju i Gradskoj upravi. Rebalanse programa poslovanja za 2019. godinu predložiće sledeća javna komunalna preduzeća: „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, „Ada Ciganlija”, „Gradsko stambeno”, „Beograd-put”, „Javno osvetljenje”, „Putevi Beograda” i „Zelenilo – Beograd”, a odlučivaće se i o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta „Sava centra”.
Na dnevnom redu je i Predlog izmena Kadrovskog plana za 2019. godinu Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i zaštitnika građana, dok će se po skraćenom postupku odlučivati, između ostalog, o rešenjima o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.  

 Sednica Skupštine grada Beograda održaće se na Trgu Nikole Pašića 6,  sala 10 u prizemlju. 
 Dnevni red sednice Skupštine grada možete pogledati na sajtu Grada Beograda, na stranici: http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1762901-nikola-nikodijevic-zakazao-cetrnaestu-sednicu-skupstine-grada-za-25-jul_2/