29. Sednica Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak 29. april, u 10 časova, u „Sava centru”

 

29. Sednicu Skupštine grada

 

 Na dnevnom redu sednice naći će se nekoliko važnih planskih akata. Skupština grada Beograda razmatraće o predlozima izmene i dopune Planova detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, predlogu plana detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu i predlogu Plana detljne regulaidje za kompleks „West 65“.

 

Odlučivaće se o predlogu Odluke o nefakturisanju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u poslovnim prostorima nad kojima grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja. Razmatraće se i o predlogu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu.

 

Jedna od tačaka jesu i Izveštaj o stepenu realizacije Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za period od 1. januara, do 31. decembra 2020. godine i Izveštaj o radu gradskog Pravobranilaštva grada Beograda za isti period.

 

Na dnevnom redu naći će se i Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Inforstan tehnologije”, a skraćeno će se odlučivati o rezrešenjima i imenovanjima direktora i v. d. direktora u jednom broju predzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd kao i razrešenjima i imenovanjima članova upravnih i nadzornih odbora i članova školskih odbora u jednom broju osnovnih škola na teritoriji grada.

 

Odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2021. godinu za GSP „Beograd” i JKP „Parking servis”, kao i na Statut Apotekarske ustanove – Apoteka „Beograd” i o dopuni Statuta Javnog preduzeća za obavljanje delatnosti od opšteg interesa za Grad Beograd „Beogradska tvrđava”.

 

Dnevni red sednice možete pročitati na sajtu Grada Beograda , na sledećoj stranici: https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1782606-sutra-29-sednica-skupstine-grada-beograda/

 

NAPOMENA: Sednica Skupštine grada biće održana uz poštovanje preporuka u cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID -19, a neophodno je i da novinari i snimatelji imaju važeće novinarske akreditacije.

 

Sekretarijat za informisanje