Sportski centar „Tašmajdan“

Ilije Garašanina 26-28
tel: 011/65-56-500, faks: 3247-512
www.tasmajdan.rs

Direktor: Mirko Pavlović

Info pult: 011/65-56-501

Sportski centar „Tašmajdan“ osnovala je Skupština grada Beograda 1958. godine. Zaposleno je oko 73 radnika. U sastavu Sporstkog centra „Tašmajdan“ su:

Bazen - Zatvoreni i otvoreni bazen (koji je u zimskom periodu pod balonom). Na bazenu se pored mnogobrojnih domaćih i medjunarodnih takmičenja, održava rekreativno plivanje, trenažni procesi klubova, kao i obuke za neplivače i škole sportskog plivanja i vaterpola. Zatvoreni bazen je olimpijskih dimenzija i poseduje skakonicu od 1, 3, 5 i 10 metara i platformu.

Teretana, fitnes & SPA blok - Teretana je opremljena najnovijim spravama za vežbanje, sportske sale pružaju veliku ponudu fitnes programa, SPA deo nudi sadržaje za relaksaciju, kao što su: finska i infracrvena sauna, ruska banja, tursko kupatilo, bazen za hladjenje, prostoriju za hidromasažu, ručnu masažu i fizikalnu terapiju.

Stadion „Tašmajdan“ - 2016. godine je rekonstruisan i ponovo otvoren. U zimskom periodu, od decembra do februara meseca održava se rekreativno klizanje na otvorenom, a u letnjem periodu koncerti i razne manifestacije. Takođe, u sklopu Stadiona „Tašmajdan“ su sale za rekreaciju, pogodne za razne trenažne procese (gimnastika, borilačke veštine).

Hala „Aleksandar Nikolić“ - Namenjena je za mnogobrojne vrste sportova, kao što su: košarka, odbojka, rukomet, gimnastika, borilački sportovi i mnogi drugi. U 2019. godini kapacitet mesta za sedenje je proširen do 8000 mesta. Hala „Aleksandar Nikolić“ poseduje i teretanu, koja je namenjena za slobodno vežbanje, opremljena najsavremenijim spravama.

Ledena dvorana „Pionir“ - Predviđena je za sve sportove na ledu, kao i za rekreativno klizanje tokom cele sezone klizanja.