четвртак, 16. март 2017.

Отворен центар „Јаки млади”, циљ осамостаљење младих без родитељског старања

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић присуствовао је данас отварању Каријерног центра за младе у ризику „Јаки млади” у организацији „СОС Дечија села Србија”.  

Он је истакао да је Град Београд спреман да сарађује са младим предузетницима и позвао их да дају своје сугестије и примедбе о будућој сарадњи. Петронијевић  је, такође, позвао младе да унапређују своје знање како би сутра помогли себи, али и отварању нових радних места.  

– Град Београд организовао је такмичење „Најбоља предузетничка идеја”. Пријаве су до 20. марта, али ће тај рок бити продужен, због чега позивам младе из Каријерног центра да се придруже акцији и пошаљу своје предлоге за покретање посла. Обука ће се одржати у Научно-технолошком парку на Звездари, надзираће је приватни предузетници, а финале ће бити у Старом двору. Аутори најбољих предузетничких идеја биће ослобођени плаћања кирије наредне две године – најавио је Петронијевић. 

Директорка организације „СОС Дечија села Србија” Весна Мраковић Јокановић  захвалила је Граду Београду и другим партнерима на подршци. 

– Суштина овог програма је да се у наредне три године запосли 300 младих људи који нису имали срећу да одрастају у својим биолошким породицама – навела је Мраковић Јокановић и додала да су циљеви обуке доквалификација, преквалификација, као и самоорганизовање младих.

Она је захвалила Петронијевићу, који је преко Савета за запошљавање Града Београда обезбедио простор за Каријерни центар у Булевару краља Александра 251. 

Отварање центра подржао је „Налед”, који ће полазницима обуке омогућити праксу у некој од друштвено одговорних компанија или у јавном сектору. Национална служба за запошљавање је, такође, преко програма запошљавања, један од социјалних партнера корисницима Каријерног центра младих.