понедељак, 25. октобар 2021.

Плански документи за даљи развој и улагања у инфраструктуру

Скупштина града Београда усвојила је данас неколико важних планских аката и најавила израду и измену појединих планова. Измењен је и допуњен План детаљне регулације дела Врачарског платоа, а усвојен је и План детаљне регулације насеља Радиофар. Одборници су се сложили и са одлукама о израдама и измени планских докумената, који се односе на делове територија општина Звездара, Вождовац, Чукарице и Земун.

Главни урбаниста Марко Стојчић прецизирао је да план који се тиче Радиофара житељи овог насеља жељно очекују, те да је он основа за планирање, даљи развој и улагања у инфраструктуру овог дела Сурчина.

Стојчић је посебно истакао још два планска акта који ће се радити, а тичу се Велике Моштанице и Рушња.

– Након израде ових планова, а надамо се до краја следеће године, коначно први пут откад насеља постоје Град ће моћи да озбиљно интервенише у смислу изградње недостајуће инфраструктуре. Управо то квалитет живота у главном граду чини бољим, те да грађани могу да буду поносни што живе ту. Не бринемо само о центру града већ о сваком делу Београда – нагласио је Стојчић.

Главни урбаниста је подсетио да су велике ствари урађене по питању планских аката, те да још једна велика ствар предстоји за наредну седницу, а тиче се метроа, односно План генералне регулације шинских система.