среда, 29. јун 2022.

Градоначелник Шапић симболично преузео дужност од бившег градоначелника Радојичића

Градоначелник Београда Александар Шапић симболично је данас у Старом двору преузео дужност од бившег градоначелника проф. др Зорана Радојичића и том приликом му захвалио на свему што је током свог мандата урадио. Шапић је истакао да ће Радојичићу, као и свим бившим градоначелницима, врата здања Скупштине Града Београда увек бити отворена.

– Надам се да ћу, уколико ми буде потребно и неопходно, моћи и сам да добијем савет или информације од бившег градоначелника. Захвалан сам му за све што је урадио у претходне четири године, а нова управа Града Београда ће покушати да све добре ствари настави, као и да оне које су биле мање добре промени или да на њих позитивно утиче. Важно је да се одржи континуитет доброг рада у претходних десетак година – рекао је Шапић у изјави за медије у Старом двору.

Нови градоначелник је најавио да ће ускоро представити свој тим и помоћнике, као и да ће у редовним интервалима имати конференције за медије, што је важно како би сви били упознати са оним што је урађено у одређеном периоду.

Најважнији пројекти, додао је Шапић, свакако ће бити настављени.

– Приоритет ове јесени и зиме биће спремност јавних комуналних предузећа, нарочито ГСП-а, где има много проблема, као и „Београдских електрана”. Стабилност енергетског система решаваће се на националном нивоу, а ми морамо да водимо рачуна да у Београду буду топли домови, вртићи, школе и да то функционише беспрекорно. Очекујемо да ће зима бити једна од најтежих у последњим деценијама и то не само код нас него у читавој Европи, због чега је стабилност енергетског система приоритет над приоритетима, те то тренутно доживљавам као свој највећи задатак – истакао је Шапић.

Градоначелник Београда је најавио и да ће инсистирати на сарадњи са свима, те да ће сваки спроводљив предлог бити прихваћен. 

Бивши градоначелник Београда Зоран Радојичић је пожелео срећу новом градоначелнику Александру Шапићу и изразио уверење да ће он радити на добробит и у корист Београђана.

– Било ми је задовољство што сам у претходне четири године заједно са својим тимом радио на унапређењу и функционисању града. Верујем да ће нови тим градоначелника Шапића наставити читав низ пројеката који су започети у претходном периоду и да ће бити нових пројеката који ће омогућити да Београд изгледа као боље и лепше место за живот наших суграђана. Искуство је важан фактор у вођењу овако великог града, а нови градоначелник га несумњиво има јер је већ десет година у локалној самоуправи и верујем да ће радити у интересу Београда – рекао је Радојичић.

Говорећи о пројектима и оном што је до сада постигнуто и по чему ће га, по његовом мишљењу, Београђани највише памтити, Радојичић је истакао да је то свакако „Тиршова 2”, као и еколошке теме које су покренуте у претходне четири године и које су постале тема број један.