Обновљено Београдско драмско позориште

 

Реновирано Београдско драмско позориште отворено је 17. априла 2003. представом "Федерик или булевар злочина" Ерика Емануела Шмита, савременог француског драматичара, у режији Милана Караџића.

- Ја не отварам позориште. Отвориће га представа, отворићете га ви у интеракцији са представом - рекао је Небојша Брадић, управник БДП,на отварању реновиране зграде Позоришта.

Прва озбиљна реконструкција у историји БДП-а темељно је урађена. Радови су се одвијали на целокупној површини објекта. Детаљно су реконструисане велика и мала сцена заједно са техничким просторијама, предфоајеом, фоајеом. Обновљене су 153 просторије, обрађени су сви зидови, плафони и подови, уграђено је 100 прозора, 80 алуминијумских врата...

У објекту је разведено више од 50 километара различитих каблова, уграђено је 1500 светиљки, све сале и фоајеи су климатизовани. Ту су још и радови на водоводној и канализационој мрежи, модерно опремљени тоалети с инсталираним кабинама са посебном опремом за хендикепиране, као и бројни други видљиви и невидљиви детаљи. А све на нивоу високих европских стандарда.