субота, 19. октобар 2019.

Отворена изложба фотографија и књига кинеске провинције Фуђиан

Изложба фотографија о кинеској провинцији Фуђиан и изложба књига издавача ове кинеске провинције отворене су вечерас у Великој галерији Дома културе „Студентски град”, где су се окупили чланови делегације ове провинције и чланови друштва „Далеки исток”.

Изложба је организована као део представљања провинције Фуђиан на Београдском сајму књига, на којем учествује други пут.

Председник друштва „Далеки исток” Горан Васиљевић захвалио је Граду Београду и градском Секретаријату за културу, као и Студентском граду на помоћи да се ова изложба реализује.

– Ова провинција је јединствена и једна од најлепших кинеских делова. Велики део провинције Фуђиан је на листи Унеска, из овог краја потичу најбољи кинески чајеви и рангирана је као једна од најбољих еколошких средина у свету – рекао је Васиљевић.

Представници провинције Фуђиан су истакли да су веома срећни што по други пут излажу фотографије и књиге о својој провинцији које осликавају њихову културу, политику, природу, привреду. На изложби су приказане фотографије старог и новог изгледа провинције, са посебним акцентом на бродоградилиште.

Ова провинција смештена је на југоистоку Кине и има суптропску климу. Веома је богата природним ресурсима и нетакнутом природом због чега је проглашена за еколошки најбољу средину у Кини.

Изложбу, која траје до 31. oктобра, песмом су употпунили ученици Основне школе „Краљ Александар Први” и студенти Филолошког факултета.