петак, 13. децембар 2019.

Обновљено дечије игралиште и засађена стабла дрвећа на Малешком брду

Након Бирчанинове и Савске, још један део Савског венца добио је потпуно реконструисано дечије игралиште у Малешкој улици, саопштавају из Општине Савски венац, која је и уложила средства у његову обнову.

Игралиште је данас обишла председница општине Ирена Вујовић и овом приликом, заједно са сарадницима, засадила пет стабала платана на зеленој површини игралишта. Акцију садње дрвећа покренула је Општина Савски венац, уз подршку ЈП „Србијашуме”, а према речима председнице Ирене Вујовић, све у циљу подизања еколошке свести и очувања здраве животне средине. 

– Као грађани и појединци, сви смо одговорни за нашу околину и природу и зато овом акцијом желимо да дамо пример и другима у нашој заједници, како бисмо, колико-толико, допринели стварању боље будућности за све нас, а поготово за генерације које долазе. Ово игралиште, где ће уживати наши најмлађи суграђани користећи реквизите које смо за њих и поставили, право је место за озелењавање и радује ме што ће засађени платани у будућности пружати кисеоник и хладовину деци и родитељима који овде буду боравили – поручила је Вујовићева, посебно захваливши ЈП „Србијашуме” на помоћи у реализацији акције и садницама које је ово предузеће обезбедило.

В. д. директора ЈП „Србијашуме” Игор Брауновић поручио је да ће ово предузеће увек подржати сваку акцију озелењавања града и Србије уопште.

– Свима нам је у интересу да се што више сади и да се на тај начин постепено побољшава микроклима градских локација, а све то онда заједно доприноси квалитетнијем ваздуху у нашем граду. Драго нам је што ће ови платани које смо данас посадили бити сведоци нових генерација које ће стасати на овом игралишту – поручио је Игор Брауновић.

Догађају су присуствовали и помоћница директора ЈП „Србијашуме” Емилија Стојић, помоћник председнице ГО Савски венац Александар Дујановић и чланови Општинског већа Милош Видовић, Страхиња Кукић и Урош Трипковић.