понедељак, 16. децембар 2019.

Деца из Прихватилишта и Звечанске на представи у Дечјем културном центру Београда

У оквиру манифестације „Београдска зима”, јуче је у Дечјем културном центру Београда одржан први новогодишњи концерт под називом „Кад на снег замирише”, којем су присуствовали малишани из Прихватилишта за децу Београда и Центра за заштиту одојчади, деце и омладинe – Звечанска, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту.

На репертоару овог концерта биле су новогодишње популарне песме које су извели познати дечји хорови и најактуелнији извођачи музике за децу. Малишани су, такође, уживали и у креативним радионицама.

Град Београд води одговорну социјалну политику, па је и препознатљив његов однос према најрањивијим категоријама – деци без родитељског старања, сиромашној деци, као и деци са проблемима у друштвеном понашању.

Из Секретаријата за социјалну заштиту и ове године су се потрудили да најмлађим корисницима улепшају предстојеће празнике. Очекује их разноврстан забавни програм у оквиру „Београдске зиме”, музичко-сценски програми, новогодишњи и божићни базар, клизалишта, ледени парк на Тргу Николе Пашића, Божић код Храма, Трг бајки и други. Оно што је најважније – улаз за све програме је бесплатан.

На концертима ће наступити Леонтина Вукомановић, Сергеј Ћетковић, Јелена Томашевић, Ивана Петерс, Тијана Дапчевић, Бојана Стаменов, Миња Субота, Мари Мари, Биља Крстић, „Балканика”, „Untza untza Brass Band”, Балетски студио и Хор Дечјег културног центра Београда, Хор „Чаролија”, Музичка играоница „Мари Мари”, Цица Мица кловница и мађионичар Филипино.